Je váš život v rovnováze?

Život může být v některých fázích opravdu náročný a často nás tak přivádí k otázkám hledání vlastní rovnováhy. Můžeme se cítit unavení, nespokojení a někdy dokonce ztrácíme smysl života. Ale co když vám řeknu, že řešení může být jednodušší, než si myslíte? Často se totiž ukazuje, že za tím vším stojí fakt, že nepečujeme o své tělo a mysl tak, jak bychom měli. Někdy dokonce stačí udělat i pár nepatrných změn, které nám nakonec dopomohou k velkým změnám. 

Nedostatečný spánek, nevyvážená strava, nedostatek pohybu a negativní myšlení jsou jen některé z faktorů, které nás mohou přivést k narušen našíí rovnováhy. Proto je důležité najít způsob, jak se s těmito překážkami vypořádat a začít žít život bez zbytečných omezen a limitů. V tomto článku se tedy zaměřím na techniky a tipy jak dosáhnout vytouženého zlepšení.

Mentální nastavení

Mnoho lidí si myslí, že klíčem k životu bez omezení jsou pouze fyzické cvičení a zdravá výživa. Ale pravdou je, že všechny tyto aktivity začínají pozitivním nastavením naší mysli. Pokud neumíme tak triviální aktivity jako je směřování pozornosti na pozitivní stránky života a neumíme se tedy radovat z maličkostí, tak věřím, že je těžké dosáhnout životní rovnováhy a žít život bez limitů.

Všechny naše myšlenky mají totiž obrovský vliv na to, jak se cítíme a jak se rozhodujeme. Pokud máme negativní myšlenky, často se dostaneme do spirály, ze které je těžké se uniknout. Naopak, pokud se umíme zaměřit na pozitivní věci a udržovat si pozitivní mindset, máme větší šanci na úspěch a životní spokojenost.

A protože víme, že pozitivní mindset je  pro náš život opravdu důležitý, je dobré věnovat mu dostatečnou pozornost. Existuje mnoho způsobů, jak ho posílit a udržovat, například meditace, afirmace, vizualizace a zaměřování se na pozitivní myšlenky a události. Tyto aktivity nám pomohou s udržením pozitivního přístupu ke svému životu a snadněji se vyrovnávat i s nečekanými překážkami.

Fyzická rovnováha

Fyzická harmonie je klíčovým faktorem pro dosažení celkové rovnováhy v našem životě. To zahrnuje správnou výživu, pravidelnou fyzickou aktivitu a také třeba dostatek spánku. Když se věnujeme svému tělu a pečujeme o něj, máme více energie, lepší náladu a zlepšuje se nám imunitní systém. Pravidelná fyzická aktivita, jako například jóga, běh nebo cvičení ve fitku, může pomoci zlepšit kvalitu spánku a snížit stres. Kromě toho je také důležité poslouchat své tělo a neignorovat příznaky, které by mohly naznačovat nějaký zdravotní problém.

To že kvalitní výživa je pro fyzickou rovnováhu důležitá jsem již zmínil. Pojďme se však na to podívat trochu do hloubky. Kvalitní a dostatečné množství stravy ovlivňuje naši fyzickou a duševní pohodu. Mnoho lidí si myslí, že strava, kterou jíme, nemá na naše tělo vliv. Nicméně, je to obrovský omyl – správné stravování může zlepšit naši náladu, energii nebo i spokojenost.

Místo toho, abychom kupovali v supermarketech extrémně zpracované potraviny, tak bychom se měli zaměřit na lokální produkty. Ty jsou ve většině případů čerstvější a zdravější. Zahrnují méně pesticidů a chemických látek, které mohou poškodit naše tělo. Kromě toho můžeme, nebo spíše bychom také měli zvážit konzumaci bio potravin, které neobsahují žádné syntetické přísady a chemikálie.

Důležitost vitamínů a minerálů pro náš zdravý životní styl asi není třeba příliš rozvádět. I přesto mnoho lidí trpí enormním nedostatkem vitamínů a minerálů, což může vést k různým zdravotním problémům a snížení celkové vitality. Proto je důležité se zaměřit na to, aby naše strava obsahovala dostatečné množství základních vitamínů a minerálů, jako jsou vitamíny C, D, E, zinek, hořčík a další. Tyto prvky pomáhají udržovat zdravou imunitu, funkci mozku, zdravou pokožku, vlasy a nehty, a celkově nám poskytují energii, kterou potřebujeme pro svůj každodenní život. V případě, že nedokážeme dostatek vitamínů do těla dostat skrz potravu, tak je vhodné zařadit do své rutiny suplementaci. Já sám využívám a doporučuji produkty firmy Dayzen. Jednak je mám sám na sobě otestované a zároveň věřím lidem, kteří za nimi stojí, jako je např. Lucky AIP, která již pomohla stovkám lidí s autoimunitním onemocněním. Pro zajímavost využívám Dayzen Sleep a Autoimmun, které mi pomáhají k lepšímu spánku a zdravé funkci střeva. 

Pár slov na konec

Závěrem pamatujte, že to co konzumujeme má velký vliv na náš zdravotní stav, osobní komfort, energii i duševní pohodu. Snažte se tedy jíst vyváženě a co nejzdravěji. Volte primárně lokální a bio produkty hodnotné na kvalitní živiny. Zároveň je vhodné dbát na dostatečný příjem vitamínů a minerálů. Neopomíjejte ani kvalitní spánek, který začíná již dobře nastavenou předspánkovou rutinou. A věřte, že všechno je to o naší hlavě. Pokud se naučíme myslete pozitivně, pokud si vybudujeme odolný mindset a pokud své hlavě dopřejeme dostatek odpočinku, tak věřte, že v životě naleznete harmonii a rovnováhu, díky které se zbavíte zbytečných omezení a limitů. 

Bonus: A pro ty z vás, kteří byste si chtěli dopomoci i suplementací mám skvělou zprávu v podobě 10% slevy u produktů Dayzen. Stačí využít můj kód: Limithacker10

Mějte se hezky a pro více rad, tipů a hacků mě nezapomeňte sledovat na sociálních sítích, nebo kontaktovat pro individuální spolupráci zde.